Aquest 22 de Març s’ha realitzat a Tarragona una manifestació de suport a les Marxes de la Dignitat a Madrid. La mobilització ha estat convocada per la Plataforma en Defensa dels Drets Públics la qual esta conformada per diferents entitats socials, sindicals i veïnals de la ciutat, entre elles l’assemblea local del Procés Constituent. La mobilització ha començat a les 18h davant de l’hospital de Santa Tecla per acabar a la Plaça Imperial Tarraco on s’ha llegit el manifest. A la protesta s’han sumat els diferents sindicats de la ciutat, col·lectius com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el Procés Constituent o l’Esquerra Independentista del Camp així com entitats veïnals i persones en general.
La manifestació ha estat precedida durant les setmanes prèvies d’un treball de difusió i informació a la ciutadania per a que aquesta conegués les raons de la marxa. El no pagament del deute, la exigència de pa, sostre i treball digne, el prou retallades o fora els governs de la Troika han estat algunes de les raons de la marxa. Durant aquest treball informatiu es va difondre conjuntament entre la Plataforma i l’Assemblea de Barris les possibilitats d’anar a Madrid a la Marxa de la Dignitat i per altra banda la realització de la manifestació de suport a Tarragona per al mateix 22M. Es van repartir més de 5.000 octavetes i penjar més de 1.000 cartells entre els diferents barris i el centre de la ciutat. S’ha aconseguit que al voltant de 200 persones marxessin amb autobús a Madrid on s’ha realitzat una històrica mobilització, alhora que a Tarragona s’han mobilitzat al voltant de 2.000 persones, sense oblidar tampoc als valents que van marxar caminant setmanes enrere.
La mobilització a Tarragona ha transcorregut pacíficament pel centre de la ciutat i s’han escoltat lemes cridant a la unitat popular i contra les retallades i les privatitzacions, els desnonaments, els banquers i contra el sistema capitalista. Cal ressaltar que la manifestació ha estat unitària amb uns objectius comuns molt clars: la defensa dels drets públics com la sanitat, l’educació i els serveis socials, la lluita contra l’atur, la precarietat i els desnonaments i per un canvi de model i de polítiques favorables a la majoria social, així mateix el manifest final també recollia el dret a decidir dels pobles. Finalment s’ha fet una crida a continuar amb la mobilització el més unitària i contundent possible i també s’ha donat suport als i les activistes de la PAH denunciades per Catalunya Caixa per ocupar les instal·lacions de l’entitat. Cal, per tant, organitzar-se, mobilitzar-se i enfortir la unitat popular per a poder acumular forces socials suficients per canviar-ho tot.