Articles a la Categoria: Territorials

Confluència per un procés constituent popular a Catalunya

Acte a Reus el dijous 2 de juliol a les 19:30h

Després de l'assemblea general extraordinària del passat 14 de juny us volem invitar a la trobada - Interassemblees - Acte obert - Reus "Confluència per un procés constituent popular a Catalunya" que realitzarem a Reus el proper dijous 2 de juliol a les 19:30h al local dels Xiquets de Reus. L'acte és obert i servirà per debatre l'estat actual de la proposta del Procés Constituent d'articular una candidatura amplia i de ruptura per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, candidatura que hem de construir tots i totes des de baix. Adjuntem el cartell de l'acte així com l'enllaç a l'esdeveniment al facebook i al calendari d'actes del Procés Constituent.

Sense acord a Tarragona

El Procés Constituent de Tarragona lamenta el desenllaç final de Guanyem – Tarragona En Comú

A l'octubre del 2014 l'assemblea local del Procés Constituent de Tarragona va acordar per consens donar suport a Guanyem Tarragona, després Tarragona En Comú. El Procés Constituent considerava la proposta de Guanyem – Tarragona En Comú com un projecte en el que persones de diferents àmbits, a nivell individual, i fora del monopoli de cap partit, es trobessin per construir un espai de confluència a nivell local i possibilitar la creació d’una candidatura municipalista amplia i de ruptura que pogués entrar amb força a l’Ajuntament de Tarragona a les properes eleccions municipals. El Procés Constituent entenia la proposta de Guanyem – Tarragona En Comú com un mecanisme obert i assembleari per unir a la ciutadania en un projecte de ruptura democràtica, de regeneració política i de transformació social.

El Procés Constituent lamenta el desenllaç d’aquesta candidatura i comparteix el sentit del comunicat fet públic per l’equip de coordinació de Guanyem – Tarragona En Comú. Els i les membres de l’assemblea de Tarragona del Procés Constituent estem decebuts d’aquest final no volgut i sentim no haver aconseguit la confluència real del conjunt de persones i forces rupturistes de la ciutat en una candidatura ciutadana municipalista. Considerem que la ciutat de Tarragona i la seva població perden una oportunitat històrica per poder materialitzar un canvi significatiu en la forma de fer política a la ciutat. Intentarem assumir les lliçons pertinents d’aquest procés, fer autocrítica i rectificar el que calgui per seguir treballant en la construcció d’àmbits unitaris de treball a tots els nivells per la consecució de la República Catalana del 99%.

25 de març de 2015
Procés Constituent Tarragona

El Procés de L'H s'exclou a les municipals

El Procés Constituent de L’Hospitalet s’ha exclòs de la candidatura municipal Guanyem L’H- L’H en comú

Algunes de les forces presents en la candidatura han presentat unilateralment un model de constitució de la candidatura que s’allunya del que considerem que hauria de ser una pràctica de democràcia participativa que permeti representar el conjunt de sensibilitats presents. Aquest model prefigura un funcionament d’un futur grup municipal que no facilita la participació real en les decisions i en el control dels electes per part del conjunt de sensibilitats presents.

Estem decebuts d’aquests desenllaç no volgut i ens sentim en part responsables de no haver aconseguit la confluència real del conjunt de forces rupturistes de la ciutat en una candidatura municipal. Intentarem assumir les lliçons d’aquest procés i rectificar en el que calgui les nostres mancances per tal de seguir treballant en la construcció d’àmbits unitaris de treball a tots els nivells per la consecució de la República catalana del 99%.

Assemblea del Procés Constituent de L’H. 18 de Març de 2015

NO TTIP Clot-Camp de l'Arpa

Seguint amb el nostre compromís en la defensa dels drets socials, de la democràcia i de la sobirania dels pobles, en el marc de la campanya "Catalunya No al TTIP", aquest proper dijous 5 de febrer, a les 19h, l'Assemblea de Procés Constituent del Clot-Camp de l'Arpa organitzen un acte públic de rebuig al TTIP en el que comptarem amb els/les eurodiputats/des Lola Sánchez Caldentey i Ernest Urtasun, el coordinador d'Entrepobles Àlex Guillamón i la nostra companya de Procés Constituent Esther Vivas Esteve.

El Procés Constituent de Barcelona ratifica la seva incorporació en la candidatura per a les eleccions municipals Guanyem Barcelona

El matí de diumenge 25 de gener les assemblees de Barcelona del Procés Constituent s’han trobat en una gran assemblea a l’Espai 30 de la Nau Ivanow (La Sagrera, Barcelona) per debatre el pre-acord assolit pels seus representants amb la resta d’actors participants en Guanyem Barcelona (Guanyem, Podem, ICV-EUiA). Després de quatre hores de debat, en les que s’ha presentat de manera detallada el contingut del pre-acord, s’han resolt dubtes tècnics i s’ha debatut a fons sobre la presència del Procés Constituent de Barcelona en la candidatura de confluència per a l’Ajuntament de la ciutat, s’hi ha validat la incorporació del moviment en la mateixa per un 80,3% dels vots a favor, 4,5% dels vots en contra i 15,2% d’abstencions.

El plenari també ha establert el mecanisme per aprovar la presència dels i les representants del Procés Constituent en els espais de treball i decisió de Guanyem Barcelona i ha establert com a prioritat seguir treballant per impulsar el treball social i construir contrapoder en els barris i districtes de la ciutat.

Procés Constituent de Barcelona

Ressolució 2a Trobada del Procés Constituent de Barcelona

Les persones adherides al Procés Constituent de la ciutat de Barcelona han celebrat aquest diumenge 23 de novembre la seva segona trobada, on s'ha aprovat un document en el que es marquen les bases de la seva acció municipalista, que segueix apostant per treballar per una candidatura àmplia i amb voluntat rupturista. En aquest sentit, es considera que Guanyem Barcelona pot ser l'espai de referència mitjançant el qual s'articuli aquesta confluència àmplia i rupturista. Amb aquest objectiu, se seguirà treballant en altres espais de confluència per tal de, minimitzant les diferències entre ells, impulsar una candidatura el més àmplia possible que aplegui el major nombre de sensibilitats coincidents prenent com a referent el "Decàleg Municipalista" sorgit de la Segona Jornada Municipalista del Procés Constituent.

Les assemblees del Procés Constituent de Barcelona seguiran treballant als seus barris amb l'objectiu de buscar la confluència, impulsant iniciatives d'autoorganització i participació que vagin més enllà de qualsevol procés electoral.

II Procés Constituent de Barcelona

Convocatòria 2a Trobada del Procés Constituent de Barcelona

Segona trobada del del Procés Constituent de Barcelona que es realitzarà el proper diumenge dia 23 de Novembre a l'Espai 30 (dins de la Nau Ivanow). (Carrer Hondures 28-30, 08027 Barcelona. Transport: Metro Línies 1, 5, 9, 10 (La Sagrera), Bus: H8, V27, 34, 40, 62, 96 i 126.

L'ordre del dia serà el següent:

   10:00 - 10:30 Registre
   10:30 - 10:40 Presentació de la Trobada. Aprovació mesa, ordre del dia i reglament
   10:40 - 10:50 Lectura del Document redactat pel Grup de Treball (adjunt)
   10:50 - 12:30 Presentació esmenes presentades, a votar
   12:30 - 13:00 Descans.
   13:00 - 14:00 Exposició del document final i votacions

En aquesta ocasió la Segona Trobada és oberta a totes les persones que s'han adherit al Manifest del Procés Constituent i han indicat un codi postal pertanyent a la ciutat de Barcelona. A l'entrada es farà la validació de les dades.

Us hi esperem!

Document per aprovar + esmenes 

Eleccions municipals a Tarragona

Comunicat de premsa del Procés Constituent respecte a les properes eleccions municipals a Tarragona

L'assemblea local del Procés Constituent de Tarragona exercint la seva sobirania ha acordat la decisió de no concórrer en nom propi a les properes eleccions municipals. Així mateix, i de forma consensuada, ha decidit que dóna suport a Guanyem Tarragona i, per tant, invita a totes les persones del seu moviment socio-polític i a la ciutadania en general a que s’impliquen a títol individual en aquesta proposta municipalista i de ruptura.

El Procés Constituent considera la proposta de Guanyem Tarragona com un projecte en el que persones de diferents àmbits, a nivell individual, i fora del monopoli de cap partit, es troben per construir espais de confluència a nivell local i veure les possibilitats de crear una candidatura municipal unitària i de ruptura per a les properes eleccions municipals. En aquest sentit el Procés Constituent entén la proposta de Guanyem Tarragona com un mecanisme obert i assembleari per unir a la ciutadania en un projecte de ruptura democràtica, de regeneració política i de transformació social.

El Procés Constituent porta treballant durant diferents jornades en un ideari de rescat de la ciutadania en forma de decàleg municipalista i constituent que serveixi de mínim comú denominador per a la confluència i la ruptura democràtica a nivell local. Aquest decàleg va en la línia del manifest, el codi ètic i els principis programàtics de la proposta de Guanyem Tarragona. En aquest sentit el consens en l'assemblea del Procés Constituent de Tarragona és que es considera a Guanyem Tarragona com la concreció a nivell local del que planteja el Procés Constituent de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya i que, per tant, no duplicarà espais i anima als i les seves membres i a la ciutadania a implicar-se individualment en Guanyem Tarragona.

 3 de novembre de 2014
Procés Constituent Tarragona

Frédéric Viale

Conferència íntegra, organitzada pel Procés Constituent de Figueres Alt Empordà, sobre el tractat de lliure comerç entre la U.E. i els E.U.A.

Un dels debats més vius a les xarxes en l’actualitat i del qual hem escoltat molt poc als mitjans de comunicació és el Tractat de Lliure Comerç que s'està negociant des del 2013 entre els EEUU i la UE.Seria un dels acords de lliure comerç i de liberalització de les inversions, més importants dels signats en els darrers anys, representaria la meitat del PIB mundial i un terç del comerç internacional.Un acord que s’està negociant amb una opacitat total, tot i que l'acord podria tenir un impacte molt significatiu en àrees molt properes (agricultura, energia, Internet, serveis,educació, sanitat...). L’acord podria desmantellar la majoria de normes i lleis que limiten els beneficis empresarials, ja siguin europeus o americans i consagrar el dret de les multinacionals sobre la legislació i sobirania dels estats.

República, dret a l'autodeterminació i procés constituent

Crònica de la xerrada del Procés Constituent sobre el context socio-polític actual amb el Gerardo Pisarello

Sota el títol “República, dret a l’autodeterminació i procés constituent” l'assemblea del Procés Constituent Tarragona ha organitzat en l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona una xerrada i posterior debat sobre el context socio-polític actual amb el Gerardo Pisarello.

A l'acte han assistit al voltant de 60 persones entre membres de l’assemblea local del Procés Constituent, de la CUP, d’Iniciativa, d’Esquerra Unida i Alternativa, de Podem i d’altres moviments socials i veïnals de la ciutat. La xerrada ha servit per aprofundir en la situació actual de crisi de règim i del model socio-econòmic esdevingut com a conseqüència de la imposada estructura constitucional de 1978 i dels posteriors acords per l’entrada a la Unió Europea de l’Estat Espanyol. Així, el Gerardo Pisarello ha fet un anàlisis de com treballar i aglutinar forces per articular diferents processos constituents per a Catalunya i per a la resta de nacions que conformen l’Estat Espanyol, sense obviar els perills d’abandonar la lluita per estar a les institucions. En aquest sentit Pisarello ha argumentat a favor de donar la batalla per les institucions en un context històric excepcional però matisant que no hi ha que oblidar l'imprescindible treball als i per als diversos moviments socials del carrer.

Ja en el temps per a les preguntes i argumentacions tres temes han centrat el debat: la consulta del 9 de Novembre (1), el seu potencial de ruptura amb el règim i les possibilitats que obri diferents processos constituents arreu de l’Estat; la combinació entre democràcia directa i la representació limitada, revocable i controlada; i el municipalisme constituent (2) des de baix, participatiu, de ruptura, transparent i de les i per a les persones. Després d’un animat debat una portaveu del Procés Constituent de Tarragona ha llegit una carta dels i les companyes del Multireferèndum agraint la participació del moviment en aquesta iniciativa i invitant-lo a la roda de premsa per fer públics els resultats del mateix. També el moviment del Procés Constituent s’ha solidaritzat amb els i les més de 260 sindicalistes imputades per la seva participació en diferents piquets en la darrera vaga general i finalment s’ha fet una crida a la participació el proper 19 i 20 de Juliol al V Congrés Internacional del Poder Constituent que el Procés Constituent organitza a Barcelona on participen ponents amb experiències d’arreu del món.

Finalment l’acte també ha servit per fer un breu repàs del primer any i escacs d’existència de l’assemblea local de Tarragona del Procés Constituent per al que s’han visualitzat una sèrie de fotografies referents a les mobilitzacions, accions i actes que l’assemblea local ha organitzat o en les que ha participat activament.

Imatges de l'acte (a Picassa)

Comunicat assemblea Baix Gaià

Atenent als últims fets esdevinguts a la població de Torredembarra, des de l’Assemblea del Baix Gaià del Procés Constituent volem deixar palès el nostre més absolut rebuig a qualsevol acció de corrupció que quedi demostrada en els municipis de la zona.

El Procés Constituent va començar el seu camí com a moviment de reforma política davant la necessitat d’iniciar un canvi total en l’aplicació d’aquelles normes que són marc ideal per a les governances que permeten usos perversos en l’acció política i en les actuacions dels seus governants, i la necessitat de promoure una nova manera de fer i una proposta de renovació.

Aquesta evident necessitat requereix alhora estendre i donar rellevància a aquelles maneres de governar a nivell municipal innovadores, participatives, incloents i el que és més important, transparents i que de forma honesta van adreçades a la ciutadania.

Les Jornades de Municipalisme constituent que el dissabte dia 28 de juny, es faran a Badalona, organitzades pel Procés, en són mostra d’aquest neguit de posar en marxa una nova manera de fer.

No a la Corrupció!!
No a l'administració del bé comú per a l'interès propi i dirigida a l'enriquiment personal!!

Marxa pels drets socials del Vallès Oriental

La primera Marxa pels drets socials del Vallès Oriental ha reunit persones de tota la comarca aquest dissabte 31 de maig. Centenars de persones s’hi han aplegat. En el trajecte de la marxa s’han fet diverses accions reivindicatives i les tres columnes que procedien de diversos indrets del Vallès s’han dirigit cap a Granollers entre càntics reivindicatius. Les accions han consistit en la denúncia per la destrucció de la sanitat pública davant de centres sanitaris, al McDonalds on s’hi ha denunciat la precarietat laboral que pateixen els seus treballadors, bolcant fems a la porta i repartint informació sindical, davant la comissaria dels mossos d’esquadra on s’ha recordat la repressió i la cultura de la por que despleguen contra els moviments socials tot recordant Can Vies, davant el Kàrting de Llinars per denunciar l’especulació i el disbarat urbanístic i ecològic que suposa aquest projecte i davant el mur indepedentista de l’entrada de Cardedeu que es va repintar perquè havia estat objecte setmanes enrere d’un atac feixista, només per citar uns exemples.

Les tres columnes procedents del Baix Montseny, el Baix Vallès i la Vall del Tenes, han confluït al centre de Granollers i allà han continuat les accions en contra dels bancs, en contra la llei d’estrangeria i en record al bombardeig feixista de la ciutat. Tot i la pluja, les participants de la marxa han pogut llegir el manifest final i han gaudit d’un dinar popular.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web