16N Debats simultanis

#16NRepubliCAT99%: el Procés Constituent organitza una jornada d'assemblees simultànies per tot Catalunya

16N Debats simultanis

Aquest dissabte 16 de novembre, el Procés Constituent organitza una jornada d'assemblees simultànies per a tot Catalunya per a discutir què és i per a què cal un procés constituent. Més de 70 assemblees locals del Procés Constituent han convocat debats oberts en les seves localitats respectives.

La jornada es podrà seguir via tuiter mitjançant el hashtag #16NRepubliCAT99% i s'emmarca en la campanya Construïm la República Catalana del 99%, que té per objectiu explicar què és un procés constituent i perquè cal impulsar-lo en aquests moments a Catalunya.

En el marc de la campanya, s'han editat diversos materials, entre aquests un diari gratuït amb una tirada de 200.000 exemplars. Junt al lema general de Construïm la República Catalana del 99% es compta, també, amb d'altres lemes temàtics:

 • Construïm una República Catalana amb salaris i pensions dignes
 • Construïm una República Catalana lliure de desnonaments
 • Construïm una República Catalana sense lleis d'estrangeria
 • Construïm una República Catalana sense exèrcit
 • Construïm una República Catalana on les dones puguin decidir-ho tot
 • Construïm una República Catalana amb una economia solidària i ecològica

Comentaris (8)

 • MªMerce Cartañà

  MªMerce Cartañà

  15 Novembre 2013 a les 19:56 | #

  Els d'Igualda estarem a la plaça de Cal Font, fent una assemblea oberta a tothom de 10 a 14 h del matí. Esperem que hi hagi força gent, estem tots molt engrescats, ho hem preparat amb molt esforç i ganes.

  respondre

 • Josep

  Josep

  15 Novembre 2013 a les 20:41 | #

  Clar i català.
  No hi anat a votar mai. I voldria anar-hi.
  Voldria adherir-me al vostre projecta de Procés Constituent , però no ho faré, si ben entenedor en el vostre ideari no hi ha escrit que lluitareu per aconseguir en la redacció de una nova Constitució de Estat tres coses.
  1ª Que els diners es faixin únicament treballant.
  2ª Que els poders Legislatiu, executiu i judicial estiguin totalment separats.
  3ª Que quant hi així eleccions tots sortiran en igualtat de condicions en quan a meditis per aconseguir la fita.

  respondre

  • Joseplear

   Joseplear

   16 Novembre 2013 a les 11:53 | #

   Jo tampoc estic d'acord amb el 100% (normal) però hi estic adherit i treballant activament dintre del grup de la meva ciutat per impulsar el % en que si hi estic d'acord i desde dintre proposar el % que crec falta ; a la fí és el que vol el Procés , democracia real i participativa .

   respondre

   • Josep

    Josep

    18 Novembre 2013 a les 09:04 | #

    No soc masoquista no obtenir aquets tres punts es anar directes al fracas.

    respondre

  • Seángalgos

   Seángalgos

   17 Novembre 2013 a les 09:58 | #

   Jo no he votat a gaires eleccions, però aquesta vegada la cosa està molt fotuda, ens juguem molt, nosaltres i els que vindran. Per tan l'unitat és molt important. I el Procés potser no parla de tots els temes que es podria parlar, però d'unitat sí que en parla. Per mi ja en tinc prou.

   respondre

 • Juanan Delgado

  Juanan Delgado

  17 Novembre 2013 a les 20:36 | #

  Al nostre poble Sta. Coloma de Cervelló vam realitzar una assemblea per intercanviar opinions sobre el Procés Constituent, el seu concepte i el camí a seguir. Malgrat la intensa pluja, una trentena de persones vam participar en aquesta trobada i vam poder reflexionar conjuntament sobre aquest procés, les seves potencialitats i també, com no, de les dificultats que comporta arribar a bon fi. Pensem que el camí ja s’ ha iniciat i malgrat tot continuarem caminant.

  respondre

 • Mercè Cartañà

  Mercè Cartañà

  18 Novembre 2013 a les 10:15 | #

  La pluja ens ha impedit fer l'assemblea del 16-N a la plaça de Cal Font d'Igualada, però les 20 persones que érem allà a les 9 del matí, varem decidir fer una assemblea extraordinària a l'Ateneu. Va ser molt fructífera i hem posat fil a l'agulla en molts temes pendents. A la propera assemblea general del dia 20 decidirem quan és més adient tornar a convocar l'assemblea al carrer i posarem fil a l'agulla per l'acció del 30N.

  respondre

 • Teresa

  Teresa

  19 Novembre 2013 a les 18:24 | #

  El canvi i una altra manera de fer és posible. Primer ens ho hem de creure i després cal ACTUAR,,,,, Una altra manera de fer política és possible, però no per enriquir-nos, sinó per posar-nos al SERVEI de,,,,,,cal acotar sous, privilegis i entre d'altres coses, la voluntat de NO al pagament de Dietes que tants polítics/responsables,,,,, están cobrant, cal ACTUAR. No pot ser que l'import d'una DIETA per asistir a una reunió,,,, sigui d'import superior al salari mínim interprofesional del sou mensual,,,,,,,, senzillament vergonyós,,,,, i ho están cobrant tots: dreta, centre, esquerra,,,, ningú ho denuncia, tothom calla, SILENCI,,....... Els diners no tenen color.
  Gràcies Arcadi Olilveres i Teresa Forcades, perquè sou un inici d'esperança, de serietat, de valors,,,,,,
  Jo no sóc independentista, però val la pena lluitar per la causa social que hi ha darrera d'aquest moviment.
  Gràcies per la manera de fer de les Assamblees on sempre es parla des del respecte envers les diferències, denuncia però sense faltar a ningú, gràcies per la manera de fer i el vocabulari que s'utilitza.
  En fin, m'acomiado, esperant que les ganes i la il.lusió d'aquests, de moment 46.052 adherits, sigui FORÇA i EMPENTA per continuar amb aquesta nova manera de fer.
  Un altre món és possible, i millor també.
  GRÀCIES !!!

  respondre

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web