Manifest Col·lectius 26A

Manifest Col·lectius 26A

Davant la tragèdia del 17 d’agost #anemdeblau: pau, ​ ​solidaritat ​ ​i ​ ​convivència ​ ​en ​ ​la ​ ​diversitat  Sortim al carrer aquest dissabte 26 d'agost de 2017 a Barcelona per expressar el nostre rebuig a l'atemptat reivindicat per Daesh, i per mostrar el nostre suport a víctimes i familiars. Ho fem pels fets ocorreguts el passat 17 d'agost a Barcelona i Cambrils amb 15 víctimes mortals i més d'un centenar de ferides. Ho fem per agrair la resposta solidària de les persones que han reaccionat des del primer moment. Però sense oblidar i tenint molt present les víctimes que cada dia pateixen aquesta mateixa violència, que només aquest mes d’agost ha colpejat molts altres països, a més de Catalunya. Recordem especialment Síria, on han mort mig milió de persones a mans d'actors governamentals i no governamentals, tant locals com internacionals. Víctimes que no surten a portades, víctimes oblidades. Moltes no moren però es queden a les nostres fronteres. Des de les entitats, les plataformes i els moviments socials volem deixar clar que aquestes morts són ​ ​tan ​ ​nostres ​ ​com ​ ​les ​ ​de ​ ​Barcelona ​ ​i ​ ​Cambrils. ​ ​No ​ ​fem ​ ​diferència.

Sortim a ocupar el carrer com ho hem fet tantes altres vegades. Recordem els crits de "No a la guerra" de 2003 –arran de la invasió criminal de l'Iraq impulsada per Aznar, Bush i Blair– que van omplir els carrers de Barcelona. Recordem també tantes altres manifestacions de rebuig a les intervencions militars arreu, a favor de la pau i per l'acollida de persones refugiades i migrants, com la darrera del 18 de febrer. Tornarem, doncs, a ​ ​sortir, ​ ​per ​ ​tornar ​ ​a ​ ​assenyalar ​ ​les ​ ​causes ​ ​i ​ ​enfocar ​ ​responsables.  Sortim per denunciar la hipocresia de líders i representants polítics, sobretot del govern espanyol i de la monarquia. Als que, amb les seves polítiques, promouen guerres i alimenten conflictes armats, mitjançant la venda i comerç d’armes a països com Aràbia Saudita, així com apliquen polítiques repressives i antiterroristes que fomenten l’espiral de violència. Als que incompleixen els compromisos d’acollida, com fan els Estats membres de la UE. També aquells que fomenten l'odi, el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia, amb la col·laboració preocupant dels mitjans. Als que identifiquen a companys i companyes pel carrer pel seu color de pell i els empresonen als Centres d'Internament d'Estrangers. Als que desnonen els nostres veïns i veïnes o que reprimeixen amb violència les mobilitzacions de la ciutadania. Sortim per dir “No Passaran” als grups que amenacen amb tornar-nos a un passat fosc, i per dir prou a aquells que permeten que el feixisme ​ ​actuï ​ ​impunement. ​ ​És ​ ​hora ​ ​de ​ ​tornar ​ ​a ​ ​cridar ​ ​"les ​ ​vostres ​ ​polítiques, ​ ​les ​ ​nostres ​ ​morts". 

Sortim perquè és una oportunitat per emplaçar-nos a fer una revisió sobre el model de convivència que estem construint. Ens preocupen les conseqüències a mitjà i llarg termini. Ja hi ha hagut mostres d'odi, racisme i xenofòbia aquests dies i la comunitat musulmana s'ha vist criminalitzada. No es tracta d'un "ells i nosaltres", sinó ​ ​d'un ​ ​tots ​ ​i ​ ​totes.

Per tot això, exigim que la resposta a la barbàrie del passat dijous no sigui la de més “seguretat” repressiva: més vigilància, més fronteres, més policia, més armes, més violència. Barcelona i Catalunya han de ser exemple amb una resposta diferent: des de la pau, els drets humans, la solidaritat, la cohesió i la justícia global.

És en aquesta línia en la que avui la ciutadania reivindiquem aquest espai. La diversitat ens fa més riques i més fortes. I avui, més que mai, ens hem de reafirmar en el nostre compromís amb una societat oberta, ​ ​solidària, ​ ​que ​ ​no ​ ​permetrà ​ ​que ​ ​cap ​ ​ideologia ​ ​de ​ ​l'odi ​ ​arreli ​ ​a ​ ​Catalunya. 

I també exigim que la resposta del nostres governants sigui clara i contundent: compliu amb els acords i tractats sobre comerç d’armes que heu signat; respecteu la Declaració Universal dels Drets Humans; trenqueu els acords amb governs opacs i autoritaris; deixeu d’intervenir militarment; obriu més que mai les fronteres per acollir la gent que fuig del mateix que ha passat a Catalunya i que ara està atrapada a les nostres fronteres; exigiu que les empreses compleixin amb el respecte amb els drets humans a tercers països, i si cal rescindiu ​ ​els ​ ​contractes ​ ​signats. 

Des de la societat organitzada, des de baix, apostem per construir-nos des de la pau, els drets humans, la diversitat i la justícia global. Sortim al carrer perquè davant del racisme i la islamofòbia, davant de qualsevol vulneració ​ ​dels ​ ​drets ​ ​humans, ​ ​apostem ​ ​per ​ ​la ​ ​convivència ​ ​i ​ ​per ​ ​això, ​ ​sortim ​ ​dissabte ​ ​i ​ ​#anemdeblau. 

#anemdeblau "Les​ ​vostres

"Pau,​ ​ ​polítiques, solidaritat​ ​ ​les ​ ​nostres  i convivència​ ​ ​morts"  en la​  ​diversitat"

 

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web