• Inici
  • Blog
  • Articles
  • Les propostes del Procés Constituent per l’1 d’octubre i després

Les propostes del Procés Constituent per l’1 d’octubre i després

Les propostes del Procés Constituent per l’1 d’octubre i després

Document aprovat pel Grup Promotor del 9 d’octubre de 2017

 

1.- Estimular la participació a la votació de l’1-O independentment de l’opció que la gent vulgui escriure a la papereta (sí, no, en blanc o fer vot nul), explicant que aquesta participació és un compromís amb la democràcia i el dret a decidir. En tots el llocs on sigui possible, impulsar campanyes o plataformes unitàries amb l’objectiu anterior, procurant incloure a Podem i els Comuns i, molt especialment, a un gran nombre d’entitats socials, culturals i esportives. L’èxit del referèndum depèn de la participació (la majoria del sí entre els votants és segura), però no la tenim garantida en absolut i l’hem de treballar.

2.- Donar suport a la desobediència del Parlament i del govern, i estar al capdavant de totes les manifestacions contra la repressió, treballant perquè agrupin el ventall més ampli possible forces polítiques, sindicals, socials i culturals.

3.- Fer campanya per argumentar i estimular el vot pel sí, entenent que aquesta posició la poden compartir tant les persones que veuen en la independència l’estat final de la República Catalana com les que la veuen com una fase destinada a fer possible que  la República Catalana es federi o es confederi amb altres Repúbliques veïnes en condicions d’igualtat. El Procés Constituent explicarà els seus propis arguments i treballarà en unitat d’acció amb altres forces polítiques (Esquerres per la Independència, ...) i entitats independentistes (ANC, Omnium, AMI,...).

4.- Preparar la prova de forces de l’1 d’octubre juntament amb totes les entitats agrupades a través de les activitats anteriors: abans de les 8 del matí hi ha d’haver molta gent davant dels col·legis electorals amb la intenció, si cal, de forçar que obrin i que la votació es desenvolupi normalment, sempre de forma pacífica, però ferma.

5.- Si el dia 1 d’octubre hi ha una gran votació i guanya el sí, segurament el Parlament farà una declaració d’independència, però l’Estat no la reconeixerà ni la negociarà (al menys de moment). Perquè passi això darrer seran necessàries noves mobilitzacions. Els Procés Constituent les hi donarà suport, però al mateix temps exigirà amb força: l’inici del procés constituent popular promès pel Parlament; i l’atenció de les necessitats socials de la població. Aquestes mesures socials i democràtiques són les que poden augmentar el suport popular a la lluita per l’autodeterminació i la sobirania.

6.- També cal contemplar la possibilitat que les amenaces i les mesures repressives de l’Estat aconsegueixin que una part important o la totalitat dels col·legis electorals no puguin obrir. En aquest cas caldrà organitzar la concentració davant dels col·legis electorals de forma massiva i durant tot el dia, difonent fotos, vídeos i missatges i demanant la solidaritat de la població catalana, espanyola i europea. Impulsar que aquell mateix vespre hi hagin concentracions massives a totes les places del país i que continuïn els dies següents. Els objectius han de ser la defensa del Parlament i de totes les persones represaliades, mantenir viva la desobediència i obligar l’Estat a negociar.

Deixa un comentari

Siusplau identifica't per a deixar un comentari.

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web