Articles a la Categoria: Actes

#11S2017_Concentració davant Borsa de Barcelona

El Procés Constituent  convoca a participar als actes del 11S amb una concentració a la Borsa de Barcelona.

 

Perquè volem una República Catalana amb més justícia social i sense corrupció;

 

-Amb Democràcia directa i participativa: Procés Constituent Participatiu.

-Revertim Retallades i Reforma Laboral: per una Carta dels Drets Socials-Efectius.

-Front l’Especulació Financera: No paguem el Deute Il·legítim.

-Expropiem a corruptes i banquers: Banca Pública i Ètica de Catalunya.

-Ni racisme, ni Guerra, ni OTAN: Acollim; SOLIDARITAT amb tots els Pobles.

-Lluita contra la Violència de Gènere i Reconversió Ecològica de l’Economia.


Si comparteixes les nostres demandes no dubtis a participar en aquesta concentració davant la BORSA de Barcelona.

Durant la concentració hi haurà varies intervencions a càrrec de: Jaume Asens, Albano Dante, Eulàlia Reguant, Teresa Forcades,Arcadi Oliveres, Arnaldo Otegui, Mireia Herrera i Silvia Quesada (Mujeres del carbón)

#Femprocesperdecidirhotot

#FemprocesfentReferendum

 

 

 

Com fem la Constitució de la República del 99%

Participa a l'acte el proper dissabte dia 6 de febrer de 17.00h a 19.00h a la Nau Bostik

Et convoquem a l'acte "Com fem la Constitució de la República del 99%" que tindrà lloc el proper dissabte dia 6 de febrer de 17.00h a 19.00h a la Nau Bostik (c/Ferran Turné,1-11 Barcelona) Veure mapa

Programa:

 • Breu introducció històrica - Miquel Ibarz
 • Estructura d'una constitució i convenció constitucional - Jordi Rich
 • Participació ciutadana en el procés constituent - Teresa Forcades
 • Debat amb el públic assistent
T'animem a participar!

Inscriviu-vos al següent Formulari.

Pots veure l'esdeveniment a l'agenda del Procés Constituent: Veure acte a l'agenda

La Nit dels Vidres Trencats i la desmemòria europea

Acte públic: En record de la Nit dels Vidres Trencats 1938-2015: Feixisme mai més!

Dilluns 9 de novembre, 19h
Aula Europa (seu de les institucions europees a Barcelona).
Passeig de Gràcia, 90.

Intervindran: 

 • Jaume Vilaseca Arroyo (Unitat contra el Feixisme ) 
 • Rosa Toran (Amical de Mauthausen ) 
 • Beatriu Guarro (SOS Racisme - Catalunya )
 • Toni Borrell (Stop Mare Mortum)

Tancament d'acte simbòlic amb encesa d'espelmes al carrer.

Organitzen: Unitat contra el feixisme i el Racisme, Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya, SOS Racisme - Catalunya i Stop Mare Mortum

#nitvidrestrencats   #feixismemaimes  #niaquinienlloc 

La Nit dels Vidres Trencats del 9 de novembre de 1938 : Dia Internacional de Lluita contra el Feixisme.

La Nit dels Vidres Trencats i la desmemòria europea

Enguany es compleixen 77 anys des que les comunitats jueves de Berlín, Viena i altres ciutats del Reich patiren violents atacs, amb destruccions de béns, profanacions, saquejos, detencions massives i assassinats, propiciats pel règim nacionalsocialista i, en especial, per les SS, les SA i les Joventuts Hitlerianes. Si bé les mesures d'exclusió ja havien començat abans, la Nit dels Vidres Trencats esdevingué el primer graó en la baula que acabaria amb l'extermini dels jueus europeus, l'Holocaust.

Avui, a tot el món ens colpeixen les imatges de les desenes i desenes de milers de refugiats que fugen de la guerra, de la repressió i de la fam i malden per arribar a la seguretat que creuen que els pot oferir Europa. Davant d'una crisi humanitària de tanta envergadura, les conferències governamentals s'eternitzen en discussions sobre quotes i repartiments, mentre es toleren actuacions de rebuig i violència, per part de governs i grups d'extrema dreta, cap a les persones que cerquen solament una vida digna i en pau.

Cap esdeveniment històric es repeteix de la mateixa manera, però faltaríem al nostre compromís de fer del passat una lliçó per al futur, si no recordéssim que, pocs mesos abans de l'infame Nit dels Vidres Trencats, els líders de les democràcies occidentals, europees i americanes, es reuniren a Evian per discutir sobre el problema dels jueus, alemanys, polonesos, austríacs... que patien discriminacions i persecucions, amb el resultat de la negativa, malgrat algunes excepcions, d'acollir els refugiats als seus països, sota els arguments de la crisi econòmica i el perill de creixement de l'antisemitisme; posició que ni tals sols varià després dels fets ignominiosos del mes de novembre.

Abandonats pel món, els jueus perseguits ni podien viure als seus països ni podien arribar enlloc. També es van veure afectades altres minories com gitanos, homosexuals, republicans espanyols,....que van ser criminalitzades per la seva orientació sexual, ideològica, ètnica,... Avui, els refugiats d'Orient, d'Àfrica... són l'exponent de les desigualtats i dels conflictes a escala mundial, i el món occidental ha de prendre responsabilitat, en la mesura que ha contribuït, durant dècades, a bastir el nostre món desigual i enterbolit per guerres. La solidaritat internacional reclama no repetir els errors del passat i fer-nos present que el respecte a la dignitat humana ha de guiar les negociacions, per damunt de distribució de quotes i d'interessos polítics.

-- 

Euromarxes 2015

Euromarxes 2015 és un acte de protesta de diferents països europeus davant el Parlament Europeu. Serà de l’1 al 17 d’octubre i la columna sudoest passarà per Barcelona els dies 5,i 6 per continuar cap a Brussel.les on els dies 15, 16 i 17 es faran diferents actes entre els quals rodejar el Consell Europeu el dia 15, conferències i protestes contra el TTIP, el deute, les polítiques migratòries, les polítiques d’austeritat, el frau fiscal, la defensa del poble grec, etc.

Díptic Euromarxes 2105

Tindrem un procés constituent popular i unilateral?

La Sedeta, diumenge 20 de setembre del 2015

Acte central de Procés constituent

En aquests dies en què els partits celebren els seus mítings emmarcats en la campanya electoral, el PROCÉS  CONSTITUENT, des de la serenor que dóna el fet de no presentar-se a les eleccions i, tanmateix, amb una voluntat constructiva ben allunyada de la indiferència, proposa una reflexió col·lectiva sobre dos eixos capitals: com s’ha de dur a terme el procés constituent popular i unilateral, i la problemàtica més sagnant del moment –les migracions-. Ambdues problemàtiques estan íntimament relacionades amb el segrest de la democràcia real i amb la pèrdua de drets socials, polítics i laborals, tant dels treballadors i treballadores europeus, com dels refugiats que demanen asil.

El nostre moviment té la vocació d’incidir en les problemàtiques socials que corren més perill de ser desateses i oblidades. Vol contribuir, a més, a obrir debat polític de fons  perquè durant la campanya electoral es parli precisament de com encaren els partits polítiques concretes per respondre a aquests reptes del moment. 

Per tot plegat, us invitem a l’acte que se celebrarà diumenge 20 de setembre de 2015, de 10.00 a 14.00h, al CENTRE  CÍVIC  LA  SEDETA  (C/ Sicília, 321. Barcelona). 

En la primera taula rodona, per parlar del repte de “Quin procés constituent volem?”, es compta amb la presència d’Arcadi Oliveres (Procés constituent), Itziar González (Parlament ciutadà), Jaume López (Reinicia), i Sergi Picazo (periodista de El Crític.cat), com a moderador de la taula; i en la segona, volem tractar el tema de la “la migració de la indignitat”, i hem convidat Antonio Fuertes (Euromarxes 2015); Natàlia Caicedo (Eix d’immigració, Barcelona en comú), la Núria Camps (Stop Mare Mortum) i el CIEMEN, per donar veu als moviments i entitats que apleguen el “poble en marxa” a favor dels drets polítics i socials que reclamem per a la majoria.

Us hi esperem a molts i moltes!

11S

Pel Procés Constituent,  l'11 de setembre és sinònim de llibertat,de justicia social, de convivència col·lectiva  i  de reforçament cultural  i és alhora una ocasió inexcusable per posar en evidència que:

 • El dret a decidir ha d’ésser reclamat enfront d’un estat que sembla no entendre que ha esdevingut caduc.
 • Per el nostre país, la República Catalana és l’única fórmula amb plausible legitimitat política.
 • La Unió Europea imposa un model econòmic neoliberal que s’allunya radicalment del servei a les persones i que té a la OTAN com  el instrument militaritzat al seu servei.
 • Les companyies transnacionals trenquen la sobirania dels pobles i intenten augmentar el seu poder mitjançant acords i tractats comercials al marge de qualsevol  funcionament democràtic.
 • Una part, cada cop més important, de l’economia es basa  en les finances especulatives, en el  lucre i en la corrupció.
 • L'actitud dels països enriquits és completament irresponsable pel que fa al tancament de fronteres, a l’explotació de recursos i a l’exportació d’armes generadores de conflictes armats.
 • El creixement material sense fre  no te cap sentit en un planeta amb recursos limitats i compromet el futur de moltes generacions.

Tenint  en compte aquestes consideracions i ,valorant al mateix temps, el moment econòmic i polític que estem vivint,  creiem que la Diada Nacional de Catalunya, és una ocasió propícia per:

 • Demanar l’aturada de les negociacions del  TTIP, del CETA i del TISA.
 • Cancel·lar el deute il·legítim dels països del Sud i dels afectats per l'Euro.
 • Obrir, sense restriccions, les nostres fronteres a immigrants econòmics i refugiats polítics i derogar la llei d'estrangeria
 • Promoure la justícia social mitjançant la millora de les prestacions de l’estat del benestar.
 • Avançar  cap a una real sobirania de les persones i dels pobles, posant en pràctica, sempre que convingui, les diferents fórmules de desobediència civil.
 • Fer de la solidaritat el instrument bàsic de relació entre els pobles. 

Catalunya, 11 de setembre de 2015

Confluència per un procés constituent popular a Catalunya

Acte a Reus el dijous 2 de juliol a les 19:30h

Després de l'assemblea general extraordinària del passat 14 de juny us volem invitar a la trobada - Interassemblees - Acte obert - Reus "Confluència per un procés constituent popular a Catalunya" que realitzarem a Reus el proper dijous 2 de juliol a les 19:30h al local dels Xiquets de Reus. L'acte és obert i servirà per debatre l'estat actual de la proposta del Procés Constituent d'articular una candidatura amplia i de ruptura per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, candidatura que hem de construir tots i totes des de baix. Adjuntem el cartell de l'acte així com l'enllaç a l'esdeveniment al facebook i al calendari d'actes del Procés Constituent.

Garantia de Renda i Garantia de Treball: aclarint conceptes

Renda Bàsica, Renda Garantida i Treball Garantit a debat

A Catalunya tenim prou dades i anàlisis suficients sobre atur, sobre pobresa, sobre la creixent desprotecció social i pèrdua de drets, sobre desigualtat... com per considerar que cal que s’imposi ja la necessitat de pensar i proposar accions que ens portin a capgirar tot això. Accions que haurien de ser considerades com a indispensables per a iniciar un procés constituent que de debò es proposi no deixar enrere les persones més vulnerables.

És en aquest context que des de la sectorial de Pobresa i Exclusió Social proposem dedicar una jornada a l’exposició d’algunes de les mesures que des de diferents sectors s’estan plantejant en els àmbits de la garantia de renda i la garantia del treball. Parlem de la Renda Bàsica, la Renda Garantida de Ciutadania i el Treball Garantit.

L’objectiu és oferir un espai de trobada on poder aclarir conceptes que sovint es confonen i on poder exposar de manera clara i didàctica els arguments de cada proposta: els resultats o efectes de la seva implantació, sobretot en l’àmbit de la lluita i la recerca de solucions davant la pobresa, els efectes també en l’àmbit de l’Estat del Benestar, de la cura de les persones, dels drets laborals,…

La sessió de treball es realitzarà el proper dia 20 de juny, de 10 a 14 h. A l’espai jove La Fontana.

Arcadi Oliveres del Procés Constituent presentarà la sessió que comptarà amb la participació de:

 • Lluís Torrens i/o David Casassas membres de la Xarxa Renda Bàsica
 • Diosdado Toledano impulsors de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania a Catalunya
 • Eduardo Garzón, membre del Consell científic d'Attac i principal impulsor de la proposta del Treball Garantit

La taula estarà moderada per l’Albert Sales, politòleg. sociòleg i investigador en l’àmbit de la lluita contra la pobresa i les desigualtats.

La sessió de treball s’obrirà amb un espai de 20-25 minuts perquè cadascú presenti de forma breu i clara la proposta que fa.

Així, es demanarà que exposin:

 1. el concepte de la mesura proposada
 2. els valors que la defineixen
 3. experiències d’implantació pràctica en algun lloc
 4. condicions indispensables d'implantació i temps necessari per a la seva aplicació
 5. mesures legals, fiscals que caldria prendre
 6. quantitat persones a qui beneficiaria la proposta

Finalment es deixarà un espai de temps força ampli per a consultes i aportacions del públic assistent.

Fòrum d'alternatives a l'atur + pobresa + desigualtat

Perquè volem recuperar la sobirania del poble, perquè no permetrem que el destí ens vingui marcat per polítiques que no defensen els nostres interessos, els objectius del Fòrum estan encaminats a donar visibilitat a la situació de pobresa, d’atur i de desigualtats en què ens trobem avui en dia i des de diferents visions per tal de debatre'n les línies que ens poden portar a aconseguir una nova realitat.

El "com", es vol que sigui molt plural i obert a totes les entitats, associacions i col·lectius que hi aportaran la seva visió i propostes mitjançant tallers-debat oberts a la participació de tot el públic.

Les conclusions i estratègies d’acció social a les que s’arribi durant el segon dia del Fòrum es recolliran en el Manifest del Fòrum i se’n farà posterior difusió.

La trobada de diverses realitats, sensibilitats i situacions de dificultat en un mateix espai durant 3 dies ens permetrà agrupar forces i sinèrgies per prendre encara més consciència de cohesió i revolució social global

#AG14M : II Assemblea General

El Procés Constituent, moviment social i polític impulsat l’abril de 2013 per la Teresa Forcades i l’Arcadi Oliveres, ha celebrat avui, dissabte 14 de març, la seva Segona Asseemblea General, amb caràcter ordinari. L’Assemblea s’ha celebrat a l’Auditori de Cornellà i ha comptat amb la presència i participació de més de 400 persones.

Durant el matí s’han aprovat la memòria d’activitats i l’econòmica i s’ha debatut i aprovat el document polític que ha de marcar les línies estratègiques del Procés Constituent en el terreny polític. Per a aquest document el més d’un centenar d’assemblees del PC han presentat 79 esmenes, de les quals han estat acceptades 50.

El document polític resultant aposta per seguir treballabt per l’obertura d’un procés constituent a Catalunya després de les eleccions del 27S i treballar per construir una candidatura de confluència per al 27S que inclogui aquelles forces que volen un procés constituent a Catalunya i l’aplicació immediata d’un pla de rescat ciutadà contrari a les polítiques d’austeritat i a les retallades, i que pugui articular una majoria alternativa al govern de Mas.  

A la tarda s’ha debatut i aprovat el model organitzatiu del nostre moviment. S’hi han presentat 65 esmenes, de les quals n’han estat acceptades 51. En aquest sentit el Procés Constituent es referma en la seva voluntat de ser un exemple de moviment assembleari obert i amb una estructura democràtica, horitzontal i flexible; format per assemblees territorials sobiranes arreu del territori, que decideixen sobiranament practicant una democràcia real i participativa. Durant aquest any es posarà èmfasi en l’organització de trobades periòdiques de treball i formació interterritorial, intercomarcal i intersectorial per compartir experiències i alternatives.

Posteriorment s’ha presentat i aprovat el “Llibre de Propostes” del Procés Constituent (del qual s’ha fet una edició impresa d’un miler d’exemplars) que és el document de treball que servirà d’eina per aprofundir en els continguts polítics i programàtics que han de regir un procés constituent democràtic i participatiu en el nostre país que permeti assolir una república catalana de i per a les majories socials.

L’encontre ha finalitzat amb les actuacions de la cantautora Montse Castella, de les Terres de l’Ebre, i de la companyia de dansa “Petit Món” que ha interpretat la seva coreografia “Emocions pel Canvi”. Finalment, la Teresa Forcades i l’Arcadi Oliveres han tancat l’acte. Oliveres ha realitzat un balanç del treball realitzat per les assemblees durant el darrer any i una contundent denùncia de la creixent islamofóbia en el nostre país. Ha conclòs fent una crida a l’esperança per seguir construint un espai polític renovador i compromès amb la confluència. Finalment, Forcades ha tancat realitzant una dura crítica a les retallades i privatització de la sanitat catalana per part de Convergència i Unió, així com al caràcter antidemocràtic del Tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i Estats Units actualment en vies d’aprovació, el TTIP. S’ha acomiadat recordant la rellevància i vigència d’una de les reivindicacions fundacionals del Procés Constituent: el llançament d’un procés constituent unilateral a Catalunya com a acte de sobirania i trampolí per a la construcció d’un nou país sobre fonaments d’equitat, justícia social i democràcia.

Ponències del V Congrés Internacional de Poder Constituent

Ponències & Projeccions bilingües

Visit bigtheme.net/wordpress for wordpress templates

Copyleft 2013 de Procés Constituent
Desenvolupat per l'Equip Web